100% waterafstotend!

Al onze houten wastafels zijn uitvoerig getest en nemen geen water op en zijn daardoor 100% waterafstotend!
De houten wastafels worden in de werkplaats meerdere keren behandeld met een beschermende lak of olie.
Deze afwerkingen geven de wasbak zijn rustieke karakter doordat de natuurlijke tekeningen en lijnen van het hout naar voren komen.

De wastafels kunnen afgewerkt worden in 3 verschillende materialen;

  1. Een natuurlijk samengestelde olie: door de olie worden de kleuren van het hout aangevuurd en behoud je de meest natuurlijke kleur. Een voordeel is dat eventuele beschadigingen thuis snel en gemakkelijk verholpen worden. Maandelijks onderhoud geeft de wastafel een betere natuurlijke kleur.
  2. Een diepmatte polyurethaanlak: deze matte lak lijkt het meest op olie doordat de poriestructuur van het hout behouden blijft. Een voordeel van  de lak is dat er schoon kan worden gemaakt met alle niet looghoudende schoonmaakmiddelen. Eventuele kleine beschadigingen kunnen simpel zelf worden hersteld. Bij grotere beschadigingen moet de tafel worden teruggestuurd en word er een nieuwe laag aangebracht.
  3. Een hoogglans porie vullende lak: de laklaag lijkt er als een glasplaat op te liggen en is sterk en kras vast. Een voordeel van de lak is dat er schoon kan worden gemaakt met alle niet looghoudende schoonmaakmiddelen. Eventuele beschadigingen kunnen simpel zelf worden hersteld. Bij grotere beschadigingen moet de tafel worden teruggestuurd en word er een nieuwe laag aangebracht.
Van Wijk Dutch Design brengt de collectie alléén in goedgekeurde houtsoorten. Door onderhoud met Van Wijk Dutch Design zeep en onderhoudsmelk blijft de kwaliteit van de wastafel 100% behouden. Kleine beschadigingen kunnen met éénvoudige middelen weer hersteld worden. De gelakte wasbakken gaan minimaal 20 jaar mee mits goed onderhouden en GEEN gebruik van olie. Van Wijk Dutch Design geeft 8 jaar garantie op de wasbakken.
Alle houtsoorten worden verlijmd met een hoogwaardige watervaste D4 lijm. De door de klant gevraagde maatvoering wordt met een nauwkeurigheid van circa 2 mm gemaakt. Op de afwerking die Van Wijk Dutch Design uitvoert wordt een garantie gegeven van 8 jaar.

Onderhoud bij de laksoorten is niet nodig. Alle afwerkingen die door Van Wijk Dutch Design zijn uitgevoerd mogen NIET schoongemaakt worden met middelen waar schuur- en looghoudende middelen in zitten.

Olie/wax afwerkingen hebben wel onderhoud nodig, zie hiervoor de onderhoud en bescherming voorschriften op deze pagina.
Beschadigingen door verkeerd schoonmaken vallen niet onder de garantie. Eveneens als beschadigingen door harde en/ of scherpe voorwerpen. 
Gebruik uitsluitend de geadviseerde voorgeschreven schoon- en onderhoudsmiddelen. Voor meer informatie of het toesturen van de volledige garantievoorwaarden, neemt u dan contact met ons op.

Van Wijk Dutch Design heeft voor alle houtsoorten een onderhoudsmiddel en onderhoudsmelk met simpele instructies om optimaal en langdurig van uw product te kunnen genieten.

Instructies schoonmaakmiddel;
• Aanbevolen wordt om met twee emmers te werken, één voor de schone zeepoplossing, de tweede voor het
vuile water.
• Nabehandelen met schoon water mag niet, omdat dan de fijne zijdematte beschermfilm verwijderd wordt.
• Gebruik één volle dop met reiniger op 100 ml water.
• Afhankelijk van het gebruik kan de reiniging iedere 2-3 weken worden uitgevoerd.

Materiaal is vorstgevoelig. Niet onder 5 ºC vervoeren en opslaan. De verwerkingstemperatuur mag niet beneden 8ºC liggen.

Instructies onderhoudsmelk;
Een eerste onderhoud van nieuw verzegelde oppervlakken mag op zijn vroegst pas na 8-10 dagen worden uitgevoerd. Vooraf aan de toepassing wordt aanbevolen de wasbak met speciale Van Wijk Dutch Design wasbak schoonmaakmiddel te reinigen. Leest u hiervoor het separate technische productinformatieblad van het product.
• Neem een licht vochtige doek en breng dun en gelijkmatig één dop melk aan op de wasbak.
• De wasbak mag na opbrengen ca. 90 minuten niet nat worden.
• Na deze tijd met een grove katoenen doek na polijsten. Zonder polijsting droogt de melk zijdemat op.
• Nabehandeling met schoon water mag niet.
• Laat de wastafel na polijsten enige tijd drogen alvorenss deze weer te gebruiken.
• Afhankelijk van het gebruik kan het onderhoud iedere 2-3 maanden uitgevoerd worden.

Materiaal is vorstgevoelig. Niet onder 5 ºC vervoeren en opslaan.De verwerkingstemperatuur mag niet beneden 8ºC liggen.

Houdt u zich aan deze simpele onderhoudsvoorschriften dan blijft de kwaliteit van uw houten wastafel behouden.